DOLAR 32,3230 0.21%
EURO 35,1425 0.02%
ALTIN 2.297,500,89
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hackerlar Microsoft kaynak koduna erişti

Hackerlar Microsoft kaynak koduna erişti

ABONE OL
Şubat 22, 2021 12:10
Hackerlar Microsoft kaynak koduna erişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirket, bilgisayar korsanlarının sistemlerini diğer kurbanlarına saldırmak için kullandıklarına dair hiçbir gösterge bulamadığını belirtti. Microsoft daha önce SolarWinds hackerlarının kaynak kodunu ele geçirdiğini kabul etmişti. En son raporuna göre, bilgisayar korsanları özellikle üç ürün için kaynak koduna erişip indirdiler: bulut bilişim hizmeti Azure, bulut tabanlı yönetim çözümü Intune ve posta ve takvim sunucusu Exchange. Her üç durumda da Microsoft, saldırganların yalnızca az sayıda dosyaya erişmeyi başardıklarını, ancak şirket sırlarını bulmaya odaklandıklarını belirten arama terimleri kullandıklarını söyledi.

Büyük hackleme kampanyası Ekim 2019‘da başladı. SolarWinds’in Orion ağ yönetim araçlarını kullanan ağları tehlikeye attı. Microsoft’un analizi, saldırganların dosyalarını ilk olarak 2020 Kasım’ının sonlarında görüntülediklerini gösterdi. Microsoft’un izinsiz girişleri görmesi üzerine şirketin sistemlerinden atıldılar.

Ancak Ocak 2021‘e kadar yeniden erişim sağlamaya çalıştılar. Saldırganlar Microsoft’un yanı sıra NVIDIA’nın, Intel’in, Cisco’nun ve Belkin’in sistemlerinin yanı sıra ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Nükleer Güvenlik İdaresi gibi devlet kurumlarına da girdiler. Dahası, aynı saldırganlar Malwarebytes de dahil olmak üzere byazılımını kullanmayan diğer firmaları hacklemeye çalıştı. ABD istihbarat teşkilatları saldırıların arkasında Rusya’nın olduğuna inanıyor. Kaspersky soruşturmasının sonuçları da bunu destekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.