DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20829160,81%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gümüş Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Gümüş Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir?

ABONE OL
Şubat 1, 2021 18:20
Gümüş Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümüş suyu bir diğer ismi olan kolloidal gümüş olarak da bilinir ve antimikrobiyal özelliği ile mikropla mücadele de müthiş bir performans gösterdiği yönü ile değerlendirilmektedir. Gümüş suyunu svı içerisinde asılı kalan gümüş parçaları olarak nitelendirilebiliriz. Bu parçacıkların boyutları değişkenlik göstermekle birlikte çok küçük olmalarından yola çıkılarak nanopartiküller biçiminde anılırlar. Yani gözle görülmeyecek boyutları ifade eder. Bağışıklık sitemini güçlendirme ve enfeksiyonlarla mücadelede gümüş suyu oldukça etkilidir. 

GÜMÜŞ SUYUNUN YARARLARI NEDİR?

Hücresel solunum üzerinde etkili olan gümüş suyunun vücuda sağladığı birçok yarar bulunur. Özellikle vücut direncine destek olmak ve pek çok hastalığa karşı savunma kalkanı oluşturma konusunda önemli bir potansiyele sahiptir. Gümüş suyunun yararlarından bazılarını sizin için derledik;

-Çeşitli enfeksiyonlarla savaşmak için bağışıklık siteminin güçlenmesine destek olur.

-Viral ve bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde başarılı sonuçlar sağlamaktadır.

-Prostat gibi bazı hastalıkların tedavisinde etkilidir.

-Sinüzite iyi gelir.

-Kaşıntı ve tahrişi en aza indirir.

-Kanser ve benzeri ciddi rahatsızlıklarla mücadele eder.

-Mikropları öldürme özelliği ile dezenfektan olarak kullanılır.

-Ciddi olmayan yaraların tedavisinde etkilidir.

-Eklem romatizması hastalıklarına karşı yarar sağlar.


GÜMÜŞ SUYU NASIL KULLANILIR?

Gümüş suyunun en yaygın kullanımı oral yoldur. Ağız yolu ile alındığında etkileri 8-9 dakika gibi kısa zaman diliminde görülür. Tamamen su içerisinde homojen dağılıma sahip olan gümüş suyu, çıplak gözle görülmeyen boyutlarda olduklarından kolay bir şekilde tüketilebilir. Gümüş partikülleri çözüldüklerinden birbirini iterek partiküller birbirini iterek dağılır ve bunun sonucunda vücutta yığılma yapmadan dengeli bir şekilde dağılımına destek olur. Tüketildikten sonra dolaşım siteminde bir süre görevini tamamlanmasının ardından sindirim sistemi yolu ile dışarı atılması sağlanır. Böylelikle sağlıklı bir kullanım olanağı ile birlikte vücuttan rahatlıkla atılma imkanı sağlar. Gümüş suyunun diğer bir kullanım alanı ise yaraların üzerinedir. Faydaları ile yaralara hızlı bir şekilde etki ederek iyileşme imkanı sunar. Ciddi ve ağır yaralarda olmasa da yüzeysel yaralara sürüldüğünde tedavi edicidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.