DOLAR 32,6056 0.27%
EURO 34,7905 0.35%
ALTIN 2.413,74-0,77
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gümüş Nasıl Temizlenir ve Parlatılır?

Gümüş Nasıl Temizlenir ve Parlatılır?

ABONE OL
Ağustos 22, 2022 10:33
Gümüş Nasıl Temizlenir ve Parlatılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümüşü nasıl temizleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu makale, gümüşün temizlenmesi ve parlatılması için birkaç temel adım sağlar. Ev ilaçları ve ticari temizleyiciler aşağıdaki makalede listelenmiştir. Ancak gümüşünüzü temizlemek ve parlatmak için ikisini bir arada da kullanabilirsiniz. Kabartma tozu ve mısır nişastası iyi ev ilaçlarıdır. Ayrıca bu solüsyonlar gümüşünüze zarar vermez ancak dikkatli kullanılmalıdır. Gümüşünüzü ağartmaktan veya oksitlemekten kaçındığınızdan emin olun.

Evde yapılan temizleyiciler

Gümüşünüzün parlaklığını geri kazanmanın ucuz bir yolunu arıyorsanız, gümüşü parlatmak için bu ev temizleyicilerden birini denemeyi düşünün. Bu mısır unu ve su macunu gümüşünüze parlaklığı geri kazandırabilir ve ayrıca mikroplarla savaşabilir. Mısır unu alerjiniz varsa, onu tartar kreması ile değiştirebilirsiniz. Seçtiğiniz macun türü ne olursa olsun, sonuç aynı olmalıdır: Parlatıcı bir bitiş!

Ticari temizleyiciler

Gümüşünüzü temiz tutmakta zorlanıyorsanız, az aşındırıcı bir solüsyonla temizlemeyi deneyin. Ev geliştirme mağazalarında veya süpermarketlerde bir tane bulabilirsiniz. Sıvı bazlı bir solüsyon kullanırken dikkatli olmalısınız çünkü bazı kişilerde kızarıklık olabilir. Daha nazik bir ticari seçenek, Parlatma Bezidir. Gümüşünüz için yeterince yumuşak bir temizlik maddesine sahiptir ve rötuşlar için tekrar kullanılabilir.

Karbonat

Gümüş takılarınızı temizlemenin birçok yolu vardır, ancak en iyilerinden biri kabartma tozu kullanmaktır. Diyelim ki bayan gümüş küpe hediyesi aldınız. Birinin almasına elbet ihtiyacınız yok kendinizi mutlu etmek için alışverişi kendiniz yapabilirsiniz. Ancak zamanla takıları temizlemek gerekir. Bunun için gümüşü kaynar suda bekletebilir ya da kabartma tozu ile tuzu karıştırıp alüminyum kaplı bir süzme kabına koyabilirsiniz. Kabartma tozunun üç ila beş dakika suda ıslanmasına izin verin. Zaman geçtikten sonra gümüşü soğuk suyla durulayın ve mikrofiber bir bezle hafifçe parlatın. Çizik bırakma eğiliminde olduklarından kağıt havlu kullanmaktan kaçının.

Mısır nişastası

Hızlı bir temizlik tüyosuna ihtiyacı olanlar gümüş kaplama eşyaları cilalamak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan biraz mısır nişastası, su ve yumuşak bir bez. Macun uygulandığında şeklini tutmalı ve kuru bir bezle parlatmalısınız. Mısır nişastası yerine krem ​​tartar veya aktif kömür de kullanabilirsiniz. Ancak gümüş kaplamanın pul pul dökülmesine neden olabileceğinden çok fazla kullanmamaya dikkat edin.

Diş macunu

Bir parça gümüş takınız varsa, diş macunu ile fırçalayarak temizleyebilirsiniz. Gümüş takıları temizlemek için gerçek bir macun içerdiğinden emin olmalısınız. Temizledikten sonra ılık suyla durulamalı ve ardından gümüşü yumuşak bir bezle parlatmalısınız. Gerekirse tekrarlayın. Gümüşünüzü ışıltı yapmak için bu basit adımları izleyin. Küpe kancalarını veya kolye zincirlerini diş macunu ile de temizleyebilirsiniz.

Vatka

Gümüşün nasıl parlatılacağını öğrenmekle ilgileniyorsanız, bir gümüş parlatma pedi satın almak isteyebilirsiniz. Bu ürün gümüş, altın ve elektrolizle temizlemek için uygundur. Dağınık sıvılar veya tozlar kullanmadan bu öğeleri parlatarak çalışır. Dolgu, herhangi bir kararma veya kiri gidermeye yardımcı olacaktır. Gümüş takılarda, çatal bıçak takımlarında, tabaklarda, içecek tepsilerinde ve daha fazlasında kullanabilirsiniz. Sizlerde harika gümüşler satın almak isterseniz size bir önerimiz var! https://afife.com.tr/ Adresinden gümüş küpe, kolye ve daha fazlası ürünü güvenle satın alabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.