DOLAR 34,2585 0.06%
EURO 37,1005 -0.38%
ALTIN 2.998,920,13
BITCOIN 2309882-1,17%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gribin Tanımı ve Önemi

Gribin Tanımı ve Önemi

ABONE OL
Eylül 27, 2024 12:12
Gribin Tanımı ve Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Grip Nedir?

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Şule Dilek Yağcı Tüysüz, gribin “orthomyxoviriolae” ailesinden bir RNA virüsü olduğunu belirtti. Solunum yolu sisteminde çoğalan bu virüsün, boğaz, burun, akciğer gibi bölgeleri etkileyerek bulaşıcı bir hastalığa yol açtığını ifade etti.

Grip ile Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark

Tüysüz’e göre, grip ve soğuk algınlığı sıkça karıştırılan hastalıklardır. Soğuk algınlığı sadece üst solunum yollarını etkilerken, grip tüm solunum yollarını etkiler. Gripte görülen belirtiler, soğuk algınlığına kıyasla daha şiddetlidir.

Grip Aşısı ve Önemi

Grip aşısının, hastalıktan korunmanın en etkili yolu olduğunu vurgulayan Tüysüz, aşının her yıl yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Grip virüsünün sürekli değiştiğini ve bağışıklık sisteminin her yıl yenilenen aşılarla güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Grip Aşısının Uygulanışı ve Etki Süresi

Çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin grip aşısı olabileceğini belirten Tüysüz, aşının etki süresinin 6-8 ay olduğunu açıkladı. Risk grubundaki bireylerin özellikle aşılanması gerektiğini vurgulayan Tüysüz, aşıların SGK tarafından ücretsiz olarak karşılandığını ifade etti.

Grip aşısının, hastalıktan korunmada en önemli adım olduğunu belirten PGED Başkanı Tüysüz, herkesin grip aşısını yaptırarak hem kendi sağlığını koruyabileceğini hem de hastalığın yayılmasını engelleyebileceğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.