DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051428-0,87%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Göz Cerrahları Uyarıyor: Çocuklarda Miyop Artışı Endişe Verici Boyutta

Göz Cerrahları Uyarıyor: Çocuklarda Miyop Artışı Endişe Verici Boyutta

ABONE OL
Mart 17, 2024 12:04
Göz Cerrahları Uyarıyor: Çocuklarda Miyop Artışı Endişe Verici Boyutta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklarda Kontakt Lens Kullanımı ve Ekran Süresinin Etkisi

Göz cerrahları, dört yaşındaki çocukların bile özel kontakt lensler taktığına dikkat çekerek ekran süresinin gözlerde yarattığı tahribata vurgu yapıyor. Çocukların cep telefonlarına yakından bakarak uzak mesafelere odaklanmakta zorlanmalarının miyop artışındaki rolü büyük.

Uzmanlar Uyarıyor: Gün Işığı ve Dışarıdaki Aktiviteler Önemli

Dr. John Bolger, miyop artışından derin endişe duyduğunu belirterek, miyopun sadece gözlük takmayı gerektirmeyen bir rahatsızlık olmadığını vurguluyor. Covid-19 salgınının miyop salgınını şiddetlendirdiğine dikkat çekiyor ve çocukların gün ışığında dışarıda zaman geçirmesi gerektiğini vurguluyor.

Ekrana Bakmanın Göz Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Dr. İrfan Jeeva, çocuklarda miyopluğun artmasının temel nedeninin çok fazla ekran başında kalma olduğunu söylüyor. Dışarıda daha fazla vakit geçirmenin miyop riskini azaltabileceğini belirten uzmanlar, ebeveynlere çocuklarının ekran süresini azaltmaları ve dışarıda daha fazla vakit geçirmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.