SON GELİŞMELER
--:--:--

Finlandiya İsveç Rus Büyükelçilerini Çağırdı Almanya’daki İHA Olayı Sonrası Gerilim Tırmandı

Almanya’daki İHA olayının ardından Finlandiya ve İsveç Rus büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. AB’de Rus turistlere vize kısıtlamaları ve yaptırımların sıkılaştırılması tartışılıyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Finlandiya İsveç Rus Büyükelçilerini Çağırdı Almanya’daki İHA Olayı Sonrası Gerilim Tırmandı

Almanya’nın Leipzig-Halle Havalimanı’nda patlayıcı yüklü insansız hava aracı (İHA) bulunmasının ardından Rusya ile Avrupa ülkeleri arasındaki diplomatik gerilim artıyor. Finlandiya ve İsveç, bu gelişmelere tepki olarak Rus büyükelçilerini Dışişleri Bakanlıklarına çağırdı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Almanya’nın Leipzig’de yaşanan olaylar karşısında yanında olduklarını belirtti. Valtonen, Rusya’nın Helsinki Büyükelçisi Pavel Kuznetsov’un Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını duyurdu. Bu adım, Almanya’ya verilen desteği diplomatik düzeyde gösteriyor.

Avrupa’dan Almanya’ya Tam Destek Vize Kısıtlamaları Gündemde

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard da Rusya’nın Stockholm Büyükelçisi Sergey Belyaev’i bakanlığa davet etti. Stenergard, İsveç’in Almanya ile tam dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Bu iki ülkenin adımları, Avrupa Birliği içinde Rusya’ya karşı ortak bir duruş sergilenme eğilimini güçlendiriyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, gayriresmi AB Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Ukrayna’da savaşmış kişilere giriş yasağı ve Rus turistlere yönelik daha sıkı vize kısıtlamaları gibi önerilerin çoğu üye ülkeden destek aldığını belirtti. Borrell, Almanya’daki İHA olayına karışan bir şüphelinin turist vizesiyle ülkeye giriş yaptığı iddialarının doğru olması halinde, vizelerin AB’ye zarar vermeyi amaçlayan kişilerce kullanıldığını göstereceğini ifade etti.

Borrell, bu tür olayların vize kısıtlamalarına karşı çıkan ülkeleri ikna etmesini umduğunu sözlerine ekledi. Ukrayna’nın ele geçirdiği Rus silahlarında Batı ve Asya menşeli çok sayıda bileşen tespit edildiğini hatırlatan Borrell, Moskova’ya yönelik yaptırımların sıkılaştırılması için yeni öneriler üzerinde çalışıldığını aktardı. Borrell, Rusya’nın yol açtığı yıkımın bedelini ödemesi gerektiğini vurgulayarak, Almanya’daki İHA olayının münferit olmadığını, Avrupa genelinde sistematik saldırıların arttığını belirtti.

Benzer Haberler
Almanya’da Geleneksel Açık Cami Günü Etkinliği Düzenlendi
Almanya’da Geleneksel Açık Cami Günü Etkinliği Düzenlendi
Los Angeles Times İsrail İşgalini Yok Saydı Tepki Çekti
Los Angeles Times İsrail İşgalini Yok Saydı Tepki Çekti
ABD Başkanı Donald Trump Hürmüz Boğazı Adını Haritada Değiştirdi
ABD Başkanı Donald Trump Hürmüz Boğazı Adını Haritada Değiştirdi
Trump Petrol Fiyatları İçin Tarih Verdi İran Sorunu Çözülürse Fiyatlar Düşecek
Trump Petrol Fiyatları İçin Tarih Verdi İran Sorunu Çözülürse Fiyatlar Düşecek
Güney Kıbrıs Askerleri Tören Geçişinde Türkleri Hedef Alan Sloganlar Attı
Güney Kıbrıs Askerleri Tören Geçişinde Türkleri Hedef Alan Sloganlar Attı
Almanya Başbakanı Merz’den Kiev’e Destek Ziyareti
Almanya Başbakanı Merz’den Kiev’e Destek Ziyareti
Haberin Doğru Adresi - Gorushaber.com
Görüş Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları GÖRÜŞ HABER'de saklıdır.