DOLAR 32,3468 0.25%
EURO 35,1082 -0.13%
ALTIN 2.308,181,36
BITCOIN 22839463,16%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Estetik Ameliyatlara Salgın Ertelemesi

Estetik Ameliyatlara Salgın Ertelemesi

ABONE OL
Şubat 1, 2021 18:18
Estetik Ameliyatlara Salgın Ertelemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020’DE KONUŞULUR OLMAKTAN ÇIKTI

Ancak Kovid-19 salgını döneminde estetik ameliyatların konuşulacak bir durum olmaktan çıktığına işaret eden Prof. Dr. Ömer Özkan, ‘İnşallah önümüzdeki dönemde biraz daha iyi şartlar olursa ‘şu-bu ameliyatlar’ diye konuşacağız. Ama bizim ülkemizde de meme, burun ve estetik ameliyatlarla ilgili trendi Kovid geçtikten sonra daha iyi göreceğiz’ diye açıklama yaptı.

ESTETİKTE TREND ARTIYOR

Genel anlamda estetik ameliyatlarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir trend oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. Özkan, ‘Sonuçta insanların kendine güveni ve öz bakımlarını gerçekleştirmesi, daha beğenilir olması adına bazı şeyler yapıldı ki bunlar da estetik, kozmetik, cerrahi işlemler veya cerrahi olmayan işlemler. Dolgular, botokslar, burun, yüz germe, meme, karın, liposakşınlar gibi hepimizin bildiği gündemde olan ameliyatlar. Maalesef sorun olduğunda da karşımıza fazla şekilde çıkan ameliyatlar’ dedi.

BİRÇOK AMELİYAT ERTELENDİ

 

Prof. Dr. Özkan, ‘Çünkü bu gayet doğal, insanların ilgisini çeken bir süreç, dünyada ve Türkiye’de trend artıyor. Biz de dünyanın çizgisinde gidiyoruz. Ama geçtiğimiz dönemde Covid diye bir bela çıktı. Hem kendimizi hem hastalarımızı korumak adına bu hayati bir durum olmadığı için birçok hastane hayati olmayan, ertelenebilecek ameliyatları erteledi. Estetik ameliyatlar da şahsi görüşüm, ertelenebilir ameliyatlardandır’ dedi.

YURT DIŞINDAN ŞARTLARINI ZORLAYIP GELENLER OLDU

Önemli ameliyatları mümkün olduğunca dikkat ederek yapmaya çalıştıklarının altını çizen  Prof. Dr. Özkan, yurt dışından ise bu dönem istisna olmak üzere Türk tıbbına çok ilgi olduğunu söyledi. Bu dönemde yurt dışından çok fazla tümör hastası geldiğini belirten Prof. Dr. Özkan, ‘Şartlarını zorlayan, orada da olamayan, özellikle oradaki hastane şartlarının aşağı inmesi, bizim çok daha rahat olmamız, Kovid döneminin dışarıdaki imajının biraz daha güzel olması ve olumlu ilerlemesi imajımızı biraz daha yükseltti’ diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ARTI GETİRECEK

İnsanların kendi şartlarını zorlayıp buraya gelmelerinden bahseden Prof. Dr. Özkan, şöyle devam etti:

‘İleri derece onkolojik, cerrahi tedavi almak için gelen hastaların şartlarını zorladıklarını görüyoruz. Bu bize bir artı getirecek. İnşallah Covid dönemini geçirdikten sonra insanların estetik, tümör ve organ nakli gibi ameliyatlar için ülkemize olan ilgisinin artacağını ve ülkemiz sağlık turizmi için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu dönemin inşallah olumlu bir şekilde ülkemize katkısı olur diye düşünüyoruz.’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.