DOLAR 32,4929 -0.16%
EURO 34,9633 0.36%
ALTIN 2.432,350,39
BITCOIN %
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eski Müftü Çağrıcı: Artan deizmin sebebi dindarlar!

Eski Müftü Çağrıcı: Artan deizmin sebebi dindarlar!

ABONE OL
Şubat 1, 2021 17:14
Eski Müftü Çağrıcı: Artan deizmin sebebi dindarlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski İstanbul Müftüsü ve Karar gazetesi yazarı Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, gençlerde görülen deizm benzeri sapmaların en büyük sebebinin, dindar çevrelerin onlarda oluşturduğu hayal kırıklığı olduğunu vurguladı. Çağrıcı, toplumun ayrıştırıldığı bir ortamda ise dürüstlük, adalet, merhamet gibi erdemlerin anlamsız kalacağını kaydetti.

DİNDAR ÇEVRELER HAYAL KIRIKLIĞI OLUŞTURDU

Karar gazetesinden Saliha Sultan’a konuşa Çağrıcı, gençler arasında hızla artan deizmle ilgili soruya, “Hiç kimse o yana bu yana saptırmasın. Özellikle gençlerde görüldüğü söylenen bu deizm benzeri sapmaların en büyük sebebi, dindar çevrelerin onlarda oluşturduğu travma derecesine varan hayal kırıklığıdır. Buna itirazı olanlar, birkaç saatini sosyal medyaya ayırsınlar. Bu konuda orası iyi bir gözlem alanıdır”dedi.

BÖLÜNEN TOPLUMLARDA ERDEMLER ANLAMSIZ KALIR

Tanzimat sonrasındaki değişim ve yenileşme arayışlarının genel olarak gayet samimi ve olumlu sonuçlar vermeye başlamış fikir ve çabalar olduğunu düşündüğünü belirten Çağrıcı, “I. Dünya Savaşı ve 1920’ler sonrasındaki aşırı sekülerleşme çabaları o itidalli ve bereketli değişim ve yenileşmeyi yozlaştırmış, özellikle mütedeyyin okumuşlar ve halk kesiminde ciddi bir karşıtlık üretmiş, bu da toplumumuzu giderek ortadan ikiye çatlatmıştır. Bugün bu çatlağın içinde birbirimizle kavga ediyoruz. Böyle bir toplumsal psikolojide belirttiğiniz ‘dürüstlük, adalet, merhamet’ gibi erdemler anlamsız kalır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.