DOLAR 32,5256 0.21%
EURO 34,7690 0.06%
ALTIN 2.488,241,07
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Disney en çok sevilen karakterlerin robotlarını yapacak

Disney en çok sevilen karakterlerin robotlarını yapacak

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:28
Disney en çok sevilen karakterlerin robotlarını yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu anda üç yıldan fazla süren çalışmanın sonucu, kendi başına hareket edebilen Baby Groot da dahil olmak üzere birçok farklı karakterin şeklini alabilen küçük bir robot. Imagineering, Project Kiki ile bir gün Disney tema parkı misafirleriyle etkileşime girebilecek ve onları en sevdikleri karakterlerle yüz yüze olduklarını hissettirebilecek bir robotik oyuncu yaratmak için kolları sıvadı.

Ekip proje üzerinde çalışmaya başladığında, bu göreve hazır robot yoktu, bu yüzden kendi robotlarını yapmaya başladılar. Project Kiwi’nin bileşenlerinin çoğu özel yapım ve bazı akıllı tasarım özellikleri içeriyor. Örneğin, dolaşımdaki havanın motorlarını ve aktüatörlerini soğutmasına izin veren içi boş bir iskelete sahip.

Robot birçok yönden bir atılım gibi görünse de, onu yakın zamanda bir Disney parkında karşımıza çıkmayabilir. Imagineering, TechCrunch’a, Project Kiwi’nin laboratuvardan ayrılmadan önce yapması gereken çok iş olduğunu söyledi.

Ekip ayrıca, Kiwi’nin dünyayı daha iyi anlamasını ve insan yüzlerini tanımasını sağlayacak yeni bir sensör paketi üzerinde çalışıyor. Pil ömrü, kımsında da çalışmalar devam ediyor. Mevcut robot modeil, tek bir şarjla yaklaşık 45 dakika gidiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.