DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354602,99%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de Yapılan Gen Tedavisi: Sağırlık Sorununu Çözüyor

Çin’de Yapılan Gen Tedavisi: Sağırlık Sorununu Çözüyor

ABONE OL
Haziran 8, 2024 12:13
Çin’de Yapılan Gen Tedavisi: Sağırlık Sorununu Çözüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklarda Yapılan Gen Tedavisi Başarılı Sonuçlar Verdi

Çin’de yapılan ilk gen terapisi denemesinde, üç yaşındaki beş çocuğun her iki kulağının da duymaya başladığı bildirildi. Beş çocuk da kelimeleri duyabiliyor, konuşabiliyor ve sesin nereden geldiğini tespit edebiliyor.

DFNB9 Sağırlık Türüne Yönelik Tedavi Umut Vaat Ediyor

DFNB9 sağırlık türü için uygulanan gen terapisi, hatalı DNA’nın değiştirilmesiyle işe yarıyor. Bu tedavi sayesinde çocukların işitme yeteneklerinde önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.

Gen Tedavisiyle İlgili Çalışmada Yer Alan Bilgiler

Nature Medicine dergisinde yayımlanan sonuçlara göre, gen terapisi uygulanan çocuklarda ileri derecede sağırlık hafif ila orta dereceli işitme kaybına dönüşmüş. Ayrıca, tedavinin her iki kulağa uygulanmasının ek faydalar sağladığı ifade edildi.

Profesör Chen’den Açıklamalar

Çalışmanın ana yazarı Profesör Zheng-Yi Chen, “Bu sonuçlar şaşırtıcı. Tedavi gören çocuklarda işitme yeteneğinde önemli ilerlemeler gözlemliyoruz. Gen terapisinin gürültülü ortamlarda da fayda sağladığını görmek sevindirici.” dedi.

Aynı zamanda ABD’deki Harvard Tıp Fakültesi’nde görevli olan Profesör Chen, “Nihai hedefimiz, her türlü sağırlık durumunda insanların işitme duyusunu geri kazanmalarına yardımcı olabilmektir.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.