DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Sözcüsü Öztrak: Çiftçi inim inim inliyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Çiftçi inim inim inliyor

ABONE OL
Şubat 1, 2021 17:34
CHP Sözcüsü Öztrak: Çiftçi inim inim inliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

ANKARA (Anayurt) – Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Kampüsteki serginin hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle ilgili açıklama yapan Öztrak, Boğaziçi bileşenlerinin eylemlerini desteklediklerini dile getirdi. Serginin hedef gösterilmesinin ardından sosyal medya hesabından “İnsanlığın mukaddes değerlerine yönelik hiçbir saldırıyı ve aşağılamayı kabul edemeyiz. Bu alçak provokasyonu şiddetle kınıyoruz. Görünen ve görünmeyen sorumlularının bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz” paylaşımını yapan ve bu paylaşım nedeniyle eleştirilen Öztrak, şöyle konuştu:

“Boğaziçililerin haklı ve meşru taleplerinin itibarsızlaştırılmasına, kirletilmesine yönelik her türlü provokasyona, tahrike karşı da öğretim görevlileri, öğrenciler, hepimiz uyanık olmalıyız.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı” ifadelerine de tepki gösteren Öztrak, bu ifadelerin nefret suçu olduğunu dile getirdi.

Öztrak şöyle konuştu:

“Biz, oy devşirmek için toplumu bölüp, parçalayan, her türlü değeri istismar etmekten çekinmeyen, riyakâr bir siyasal anlayışla mücadele ettiğimizin farkındayız. Bu riyakârların niyetinin kirli olduğu açıktır. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim ile dalga geçen, rüşvetçi bir bakan eskisini, bu ülkenin Büyükelçisi yapanların, Kabe’yi pastalarına maket yapıp, kesenlerin, Kabe’nin etrafına oteller, AVM’ler yapılırken sessiz kalanların, ne inanların kutsalını, ne de Kabe’yi savunmak gibi bir dertleri olmadığını da biliyoruz.”

Öztrak’ın bir diğer gündemi de ekonomi oldu. “Çarşı, pazar yangın yeri olmuş, marketlerde yağa, peynire, hatta bebek mamasına kadar, her şeye alarm takılıyor. Bıçak kemiği artık delip geçmiş” diyen Öztrak, fahiş fiyatlara karşı kurulacak olan erken uyarı sistemine dair de değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, “Beş yıldır kuramadıkları erken uyarı sistemini şimdi, kurma kararı alıyor. Dile kolay beş yıl geçmiş. Ortada hala bir sistem yok. Erken deyince anladıkları buysa, Allah bunların geçinden milletimizi korusun” dedi.

Sadece 2020 yılında 4 milyon tondan fazla gübre ithal edildiğini belirten Öztrak, “Gemlik Gübre özelleştirilmiş, Samsun Gübre özelleştirilmiş, AK Parti döneminde gübre üreten ya da gübre üretiminde kullanılan cevherleri üreten 7 fabrika özelleştirilmiş. Eskiden gübre ucuzken depolayıp, yıl boyunca uygun fiyattan çiftçiye satan Türkiye Zirai Donatım Kurumu kapatılmış. Sonuç, çiftçi gübre fiyatlarının altında inim inim inliyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.