DOLAR 32,4360 -0.03%
EURO 34,8895 0.33%
ALTIN 2.429,33-0,37
BITCOIN 2025141-2,53%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa’da Balıkçı ve Leyleğin Dokunaklı Dostluğu

Bursa’da Balıkçı ve Leyleğin Dokunaklı Dostluğu

ABONE OL
Mart 7, 2024 13:03
Bursa’da Balıkçı ve Leyleğin Dokunaklı Dostluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir Garip Dostluk: Adem Amca ve Yaren Leylek

Bursa’nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leylek arasındaki sıra dışı dostluk, milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edilen bir hikayeye dönüştü. Her yıl göç zamanında Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren leylek, bu yıl da gelerek beklenen görüntüleri verdi.

Yaren ve Nazlı’nın Buluşması

29 Şubat’ta Eskikaraağaç’a gelen Yaren leylek, eşi Nazlı ile buluştu. Yaren ile Nazlı’nın buluşmasını yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ve görüntülerle duyurdu. Geçen yıl 4 yavruları olan Yaren ve Nazlı’nın buluşması, Adem Yılmaz’ın da izlediği duygusal anlara sahne oldu.

Eskikaraağaç, Leyleklerin Göç Rotasında

Eskikaraağaç Leylek Köyü, Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden tek köy olma özelliğine sahip. Her yıl on binlerce leyleğin geçtiği göç rotasında bulunan köy, yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor. Yaren Leylek ve Adem Amca’nın hikayesi doğaseverler tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Hikaye Film Oldu ve Anıt Yapıldı

2019’da hikaye, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alındı ve Prag Film Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünü kazandı. Geçen yıl Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek’in anısına bir anıt yaptırarak hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağladı.

Yuvayı İzleme Şansı

Yaren Leylek ve Adem Amca’nın hikayesi, köyde turizm hareketliliğini artırdı. Yaren’i ve Adem Amca’yı görmek isteyenler, her yıl Eskikaraağaç Leylek Köyü’nü ziyaret ediyor. Karacabey Belediyesi, Yaren Leylek ve eşinin bulunduğu yuvayı internet üzerinden canlı olarak izlenebileceğiniz www.yarenleylek.com sitesini hizmete sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.