DOLAR 32,5044 -0.12%
EURO 34,9566 0.31%
ALTIN 2.433,100,42
BITCOIN 2085056-3,43%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestoya polis müdahalesi: Yeni gözaltılar var!
  • Görüş Haber
  • Gündem
  • Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestoya polis müdahalesi: Yeni gözaltılar var!

Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestoya polis müdahalesi: Yeni gözaltılar var!

ABONE OL
Şubat 1, 2021 17:14
Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestoya polis müdahalesi: Yeni gözaltılar var!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Hisarüstü’nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler’de müdahale edildi.

Boğaziçi Dayanışması, Etiler’deki müdahalede çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, “Üniversite öğrencilerine saldırı yapıldı, gözaltılar var, tam sayı bilinmemekle beraber abluka sürüyor! ne birliğimize ne dayanışmamıza gücünüz yeter! kayyuma geçit vermeyeceğiz!” denildi.
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SALDIRI YAPILDI, GÖZALTILAR VAR, TAM SAYI BİLİNMEMEKLE BERABER ABLUKA SÜRÜYOR!

NE BİRLİĞİMİZE NE DAYANIŞMAMIZA GÜCÜNÜZ YETER!
KAYYUMA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!#BoğaziçiAblukada — Boğaziçi Dayanışması (@boundayanisma) February 1, 2021
Okul içerisine polis girmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Rektörlük önüne yürüdü.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANMA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaptıkları resim sergisi sonrası hedef haline getirilmiş ve 4 öğrenci “Toplumun bir yarısını aşağılamak” suçlamasıyla gözaltına alınmış, 2 öğrenci tutuklanmıştı.

Tutuklamalara tepki gösteren öğrenciler, söz tutuklananlara destek olma amacıyla toplanma çağrısında bulunmuştu.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde demokratik kitle örgütleri ve topluluklar tarafından yapılan toplanma çağrılarıyla ilgili açıklama yaparak, 1 ay boyunca Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde, toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılmasının yasaklandığı hatırlatmıştı.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.