DOLAR 32,3377 0.04%
EURO 34,9522 -0.39%
ALTIN 2.318,781,83
BITCOIN 22877972,81%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple yine bir dava ile karşı karşıya

Apple yine bir dava ile karşı karşıya

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:28
Apple yine bir dava ile karşı karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Davadaki baş davacı, Apple’ın medya için bir ‘Satın Al’ düğmesini kullanmasının “aldatıcı” olduğunu iddia ediyor. Çünkü şirket satın alınan içeriğe istediği zaman “erişimi sonlandırabilir” ve “bunu birçok durumda yaptı”. İçeriğin bir gün kullanılamayacağını bilseydi, satın alma işlemini yapmayacağını veya o kadar fazla ödeme yapmayacağını ekliyor

Bu hafta, Apple’ın davayı reddetme girişimleri, davaya bakan yargıç tarafından büyük ölçüde reddedildi. Şirket, “makul bir tüketicinin” iTunes satın alımlarının süresiz olarak orada kalacağına inanmayacağını iddia etti. Ayrıca davacının içeriğin ortadan kalkmasıyla ilgili endişelerinin somut olmaktan çok “spekülatif” olduğunu savundu. Apple’ın reddetme hareketleri göz ardı edildiğinde, dava, önceden çözülmediği sürece artık bir ihtiyati tedbire açık.

Geçen Ekim ayında Amazon’un da dahil olduğu benzer bir zorluk ortaya çıkmıştı. Apple gibi, çevrimiçi perakendeciye de Prime Video satın alımlarıyla ilgili yanlış reklam ve haksız rekabet nedeniyle dava açıldı. Amazon ise, kullanım şartlarının tüketicilerin medya satın aldıklarında aslında “video içeriğini görüntülemek için sınırlı bir lisans” aldıklarını belirttiğini savundu.

Her iki yasal zorluk da üçüncü taraf lisanslamanın hem dijital indirmeleri hem de video akışını nasıl etkileyebileceğini, içeriği akış halinde tuttuğunu ve süreçte bir ton kafa karışıklığına yol açabileceğini göstermeye çalışıyor. Bazıları tüketicilerin sadece fiziksel medyaya bağlı kalması gerektiğini savunuyor. Bununla birlikte, buna benzer davalar çıkmaya devam ederse, şirketler çevrimiçi satın alma yaklaşımlarını değiştirmek zorunda kalabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.