DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’da Kanser Tedavisi Gören Hastanın Şaşırtıcı Değişimi

Antalya’da Kanser Tedavisi Gören Hastanın Şaşırtıcı Değişimi

ABONE OL
Mayıs 25, 2024 14:43
Antalya’da Kanser Tedavisi Gören Hastanın Şaşırtıcı Değişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanser Tedavisi Sonrası Saç ve Sakal Değişimi

Antalya’da kanser tedavisi gören Cemil Şimşek (55) , tedavi sonrasında saç ve sakalının siyah çıktığını görünce şaşkınlık yaşadı. Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Karaca , bu durumun akıllı ilacın yan etkisi olduğunu belirterek, hastaların saç ve sakallarında görülen renk değişimlerini açıkladı.

Akıllı İlaçların Etkisi

Doç. Dr. Karaca , 30’dan fazla kanser türünde kullanılan akıllı ilaçların, sadece kanserli hücrelere müdahale ettiğini ve bazı yan etkilere neden olabileceğini belirtti. Bu ilaçların nadir görülen yan etkilerinden biri de saç ve sakal renginde değişiklik yapabildiğini vurguladı.

Kanser Tedavisi Öncesinden Sonrasına Değişim

Cemil Şimşek iddaci giriş , kanser tedavisi öncesinde çoğunluğu beyaz olan saç ve sakallarının tedavi sonrasında siyaha dönmesiyle büyük bir değişim yaşadı. Şimşek, arkadaşlarının esprilerine konu olsa da, bu değişimden memnun olduğunu ifade etti.

Akıllı İlaçlar ve Kanser Tedavisi

Doç. Dr. Karaca , akıllı ilaçların kanser hücrelerine yönelik geliştirildiğini ve hastaların tedavilerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Bu ilaçların bazı durumlarda beklenmedik yan etkilere sebep olabileceğini ancak etkinliklerinin kanser tedavisinde büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.