DOLAR 32,5505 0.25%
EURO 34,9411 0.46%
ALTIN 2.440,030,07
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Pursaklar’da İngilizce Öğretmenliği Yapan Atlı Okçu Sevilay Çakır
  • Görüş Haber
  • Magazin
  • Ankara Pursaklar’da İngilizce Öğretmenliği Yapan Atlı Okçu Sevilay Çakır

Ankara Pursaklar’da İngilizce Öğretmenliği Yapan Atlı Okçu Sevilay Çakır

ABONE OL
Mart 8, 2024 13:04
Ankara Pursaklar’da İngilizce Öğretmenliği Yapan Atlı Okçu Sevilay Çakır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atlı Okçuluğa İlgi Duyan Öğrencilerine İngilizce Kelimeler Öğretiyor

Ankara Pursaklar’da bir ortaokulda İngilizce öğretmenliği yapan geleneksel atlı okçu sporcusu Sevilay Çakır, öğrencilerinin atlı okçuluğa ilgi duyduğunu belirterek, bu alanda İngilizce kelime öğrettiğini paylaştı. Çakır, atlı okçuluk kariyerine eşinin teşvikiyle başladığını ve Türkiye’de kadın atlı okçuların varlığını daha da güçlendirmek için çalıştığını vurguladı.

Kadın Atlı Okçuların Artan Başarısı

Çakır, son yıllarda kadın atlı okçuların sayısının arttığını ve Türkiye Şampiyonası’nda kadınlar kategorisinin ayrılmasının önemine değindi. Kadın sporcuların rekabetin içinde yer almasıyla birlikte başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Kendisi de Türkiye rekorunu kıran başarılı bir atlı okçu olarak dikkat çekiyor.

Annelik ve Sporun Uyumunu Sağlayan Başarılı Bir Kadın

Çakır, atlı okçuluk kariyerinin yanı sıra iki çocuğuna da annelik yapmaktan gurur duyduğunu paylaştı. Sporun ve anneliğin uyumunu sağlamanın zorluklarına rağmen destek aldığını ve çocuklarının kendisiyle gurur duyduğunu belirtti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınları spora teşvik etti.

Erkeklerle Beraber Yarışan Bir Kadın Olarak Başarıları

Çakır, erkeklerle beraber yarıştığı dönemlerdeki zorluklara ve başarılarına vurgu yaparak, kadınların atlı okçuluk alanında da başarılı olabileceğini gösterdi. Eşi Davut Çakır’la birlikte aynı parkurda aynı atla yarıştıklarını da anlattı ve kadınların bu sporda daha fazla yer alması gerektiğine inandığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.