Gezeravcı, Belek Turizm Bölgesi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nda “Gençlik Paneli”nde yaptığı konuşmada, uzaya çıkma başarısının kendisine değil Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu belirtti. Fırlatma aşamasında korku ya da heyecan hissetmediğini, görevini en iyi şekilde yapmayı düşündüğünü ifade etti.
Gezeravcı, uzay turizminin yatırım yapılması grandbetting gereken bir alan olduğunu vurgulayarak, uzaya “turist” adı altında erişimin sağlanması için yasal gerekliliklerin temin edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin uzaya kendi insanını gönderen 22’nci ülke olduğunu belirten Gezeravcı, “Bu, bir hikayenin başlangıç noktasıydı. Surda bir delik açtık. Devletimizin kararlılığı ile devamı gelecek.” dedi.
Gezeravcı, ailesinin uzaya grandbetting giriş gideceğinden haberi olmadığını, mülakat sürecinin gizli olduğunu ve annesinin endişesini fırlatma günü gördüğünü anlattı. Ayrıca, çocukların kendisine gönderdiği mesajlar ve sorularla duygusal anlar yaşadığını ve ülkedeki çocuklar için bir özgüven eşiği olduğunu belirtti.
Panele katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Alper Gezeravcı’nın birçok kişinin grandbetting twitter hayalini gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin uzay teknolojilerinde hızla ilerlediğini vurgulayarak, “Uzay programımız çok önemli” dedi. Akçapar, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlü bir mevcudiyet sergilemesi için uzay programının önemine değindi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.