DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alper Gezeravcı: “Uzaya Çıkma Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait”

Alper Gezeravcı: “Uzaya Çıkma Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait”

ABONE OL
Mart 3, 2024 03:29
Alper Gezeravcı: “Uzaya Çıkma Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Ait”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gezeravcı’nın Uzay Macerası ve Duyguları

Gezeravcı, Belek Turizm Bölgesi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nda “Gençlik Paneli”nde yaptığı konuşmada, uzaya çıkma başarısının kendisine değil Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu belirtti. Fırlatma aşamasında korku ya da heyecan hissetmediğini, görevini en iyi şekilde yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Uzay Turizmi ve Uzay Diplomasisi

Gezeravcı, uzay turizminin yatırım yapılması grandbetting gereken bir alan olduğunu vurgulayarak, uzaya “turist” adı altında erişimin sağlanması için yasal gerekliliklerin temin edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin uzaya kendi insanını gönderen 22’nci ülke olduğunu belirten Gezeravcı, “Bu, bir hikayenin başlangıç noktasıydı. Surda bir delik açtık. Devletimizin kararlılığı ile devamı gelecek.” dedi.

Gezeravcı’nın Duygusal Anıları ve Ailesi

Gezeravcı, ailesinin uzaya grandbetting giriş gideceğinden haberi olmadığını, mülakat sürecinin gizli olduğunu ve annesinin endişesini fırlatma günü gördüğünü anlattı. Ayrıca, çocukların kendisine gönderdiği mesajlar ve sorularla duygusal anlar yaşadığını ve ülkedeki çocuklar için bir özgüven eşiği olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın Değerlendirmesi

Panele katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Alper Gezeravcı’nın birçok kişinin grandbetting twitter hayalini gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin uzay teknolojilerinde hızla ilerlediğini vurgulayarak, “Uzay programımız çok önemli” dedi. Akçapar, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlü bir mevcudiyet sergilemesi için uzay programının önemine değindi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.