DOLAR 32,3713 -0.21%
EURO 34,7284 -0.06%
ALTIN 2.436,11-0,09
BITCOIN 2020735-2,54%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette’nin Gözaltına Alınması
  • Görüş Haber
  • Dünya
  • Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette’nin Gözaltına Alınması

Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette’nin Gözaltına Alınması

ABONE OL
Mart 8, 2024 17:06
Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette’nin Gözaltına Alınması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üst Düzey İsim 30 Yıl Sonra Yakalandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, 30 yıldır aranan Kızıl Ordu Fraksiyonu üyesi Daniela Klette, Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde yapılan bir operasyonla gözaltına alındı.

Evinden Silah ve Para Çıktı

Klette’nin evinde yapılan aramada, çok sayıda para ve silah bulundu. Aramada 1.2 kilogram ağırlığında altın, nakit para, kalaşnikof ve mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, ahşap bir dolap içinde 40 bin euro ve terör örgütüyle ilgili belgelere de rastlandı.

Kimlik Değiştirerek Yaşamış

Klette’nin farklı bir kimlikle yaşamını sürdürdüğü ve komşularıyla iyi ilişkiler içinde olduğu belirtildi. Almanya’nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, Klette’nin evinde bulunanları duyurdu.

Kızıl Ordu Fraksiyonu Geçmişi

Kızıl Ordu Fraksiyonu, Vietnam Savaşı’nı protesto eden Alman öğrenciler tarafından kurulmuş ve 34 kişinin ölümüyle ilişkilendirilmişti. 1998 yılında kendini fesheden örgüt, terör suçu iddialarının dışında tutuldu.

Komşular Şaşkın

Klette’nin Türk komşuları, onun dost canlısı ve köpeğiyle tanınan biri olduğunu belirtti. Komşuları, Klette’nin terörist olarak tanımlanmasına şaşkınlıkla tepki gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.