DOLAR 32,5301 0.19%
EURO 34,8505 0.26%
ALTIN 2.476,790,61
BITCOIN 2002196-3,38%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ali Koç: Türk otomotiv sektörünün en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz
  • Görüş Haber
  • Ekonomi
  • Ali Koç: Türk otomotiv sektörünün en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz

Ali Koç: Türk otomotiv sektörünün en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz

ABONE OL
Mart 17, 2021 08:36
Ali Koç: Türk otomotiv sektörünün en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Koç, “Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı”da konuştu. 

Koç’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

2 milyar avroluk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz. Yeni yatırımımızla Kocaeli fabrikamız, Türkiye’nin batarya dahil ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi haline gelecek.

Tarihimizin en büyük otomotiv yatırımını yapıyor olmak Topluluğumuzun ve ortağımız Ford Motor Company’nin ülkemize inancının en büyük ispatı. 10 yıl sürecek bu yatırımı ileriye dönük stratejik bir hamle olarak görüyoruz.

Uluslararası iş alemine çağrıda bulunmak istiyoruz; Türkiye, tarihsel birikimi, yetişmiş insan kaynağı, Ar-Ge kabiliyetleri, ekonomik potansiyeli, eşsiz jeostratejik konumu ve bugünkü mevcut teşvik sistemiyle dünyaya önemli fırsatlar sunan ülkelerin başında gelmektedir.

FORD OTOMOTİV’DEN AÇIKLAMA

Ford Otomotiv’den yapılan açıklamada “Proje kapsamında Yeni Nesil Ford Transit Custom ailesinin dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli PHEV ve tam elektrikli versiyonlarının, Ford Otosan tarafından Kocaeli Fabrikalarında 2023’ün ilk yarısından itibaren kademeli ve çoğu ihracata dönük olacak şekilde üretilmesi öngörülüyor. Söz konusu yatırım, Ford Otosan’ın kapasitesini toplam 650 bin adede çıkartan 20 milyar 501,2 milyon lira tutarında Proje Bazlı Devlet Yardımı kapsamında gerçekleştirilecek” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.