DOLAR 35,5594 0.16%
EURO 36,5618 -0.36%
ALTIN 3.080,73-0,39
BITCOIN 37051170,10%
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti’de Yönetim ve Kabine Değişiklikleri Gündemde

AK Parti’de Yönetim ve Kabine Değişiklikleri Gündemde

ABONE OL
Ekim 19, 2024 19:55
AK Parti’de Yönetim ve Kabine Değişiklikleri Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları Kulisleri Hareketlendirdi

AK Parti içerisinde hem parti yönetiminde hem de kabinede yapılacak değişikliklerle ilgili kulisler yeniden hareketlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı kabinede değişiklik olabileceğine dair açıklamaları, AK Parti kulislerinin en önemli gündem maddesi haline geldi. Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının kısa vadede bir değişiklik anlamına gelmeyeceği konuşulurken, değişimin eğer kabinede olacaksa kongre süreciyle paralel ilerleyebileceği değerlendirmesi yapılıyor.

MKYK ve Parti Vitrininde Değişiklikler Bekleniyor

Mayıs ayında planlanan büyük kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) başta olmak üzere parti vitrininde dikkat çekici değişiklikler yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda, “Partimizde çok kıymetli il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları var. Bilgi birikimi yüksek olan arkadaşlarımızı bu süreçte değerlendirmek isterim” dediği belirtiliyor.

Kabinede 3-5 Bakanın Değişebileceği İfade Ediliyor

AK xslot telegram Parti kaynaklarına göre kabinede köklü bir değişim beklenmemekte. Kaynaklar, “Çok köklü bir değişim beklemek doğru değil. 3-5 kişi ya değişir ya değişmez. Çünkü kabine ile ilgili şu anda bir problem olduğu düşünülmüyor” değerlendirmesini yapıyor. Ayrıca, parti yönetim kadrolarında uzun süredir görev yapan isimlerin dinlemeye alınabileceği ve genç isimlerin bu görevlere getirilebileceği konuşuluyor.

Bakanlıkların Bölünmesi ve Bakan Yardımcılarının Azaltılması Tartışılıyor

Ayrıca, ihtiyaç duyulması halinde bazı bakanlıkların ikiye bölünmesi ve bakan yardımcılarının sayısının azaltılması da gündemde olan konular arasında. AK Parti içerisindeki bu değişimlerin partiye ve ülkeye nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.