YKS TYT’ye dakikalar kala bazı adaylar takıları nedeniyle, bazıları ise park sorunu yüzünden sınavı kaçırdı. Ozan Kızıl isimli aday, saniyelerle sınavı kaçırdığını belirtti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 81 ilde 2 milyon 425 bin 628 adayın katılımıyla saat 10.15’te başladı. Sınav giriş belgeleri ve kimliklerini kontrol ettiren adaylar, sınav salonlarına alındı.
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi, sınav heyecanının yaşandığı ana merkez oldu. Adaylar güvenlik kontrollerinin ardından salonlara yönlendirildi. Bazı adaylar sınav saatine saniyeler kala koşarak yetişmeye çalıştı. Sınav kapılarının saat 10.00’da kapanmasının ardından içeri giremeyenler oldu. Küpe, kolye gibi takıları nedeniyle güvenlik kontrolünde sorun yaşayan adaylar da salonlara giriş yapmakta gecikti.
Sınav kapılarının kapanmasına kısa bir süre kala yaşanan hareketlilikte, Ozan Kızıl isimli aday aracını park ederken oyalandığı için sınavı kaçırdı. Farklı bloklardan da giriş yapmaya çalışsa da başarılı olamayan Kızıl, hayallerini ertelemek durumunda kaldı. Gazetecilere açıklama yapan Kızıl, daha dikkatli olacağını ve gelecek yıl tekrar deneyeceğini belirtti. Sınava giren aday yakınları da heyecanlı bekleyişlerini dile getirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]