YKS’nin son oturumu YDT’de Eskişehir’de adaylar zamanla yarıştı. Bir aday tanımadığı bir sürücünün yardımıyla son anda yetişirken, bazıları saniyelerle sınavı kaçırdı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) Türkiye genelinde yapıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda sınava giren adaylar, zamanla yarıştı. Sınav binası önünde yaşanan heyecan sırasında, kimliğini unuttuğu için geç kalma tehlikesi yaşayan bir adaya çevredeki bir vatandaş yardım etti. Yardımsever sürücü, adayı aracına alarak son anda okul kapısına yetiştirdi.
Kızının sınavını bekleyen Habibe Taşkaya, sürecin zorlu geçtiğini belirtti. Taşkaya, “Kızım sınava girdi. Çok zor ve sıkıntılı bir dönemdi. Kendisi de çok zorlandı. Çok çaba gösterdik. İnşallah sonuçları iyi alırız. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah kolay geçer. Herkes istediği kadar puanı alır istediği yerlere yerleşmeyi nasip eder inşallah,” ifadelerini kullandı.
Saat 15.30’da kapıların kapanacağı YDT’de adayların koşturmacası sürdü. Girişlerin kapanmasına saniyeler kala, bir aday görevlilere, “Abi 1 dakika var, 29 geçiyor hala” diyerek içeri girmeye çalıştı. Görevliler saat 15.30’da kapıları kapattı. Sınava son dakikalarda yetişebilen adayların yanı sıra, saniyelerle sınavı kaçıranlar da oldu. Koşarak gelen bazı adaylar kapıların kapanmasıyla büyük üzüntü yaşadı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]