DOLAR 32,5662 0.13%
EURO 35,0037 -0.13%
ALTIN 2.440,000,17
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

40 Kulüp İspanya’da Barcelona’ya Tepki Gösterdi! İspat Edilme Durumunda 5 Yıl Men Cezası Gelebilir
  • Görüş Haber
  • Spor
  • 40 Kulüp İspanya’da Barcelona’ya Tepki Gösterdi! İspat Edilme Durumunda 5 Yıl Men Cezası Gelebilir

40 Kulüp İspanya’da Barcelona’ya Tepki Gösterdi! İspat Edilme Durumunda 5 Yıl Men Cezası Gelebilir

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:15
40 Kulüp İspanya’da Barcelona’ya Tepki Gösterdi! İspat Edilme Durumunda 5 Yıl Men Cezası Gelebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barcelona’ya 1. ve 2. lig kulüpleri tarafından tepkiler yağıyor. Tepkilerin nedeni hakem Kurulu’nun eski başkan yardımcısının şirketine bir miktar para vermesi. 40 kulüp İspanya’da Barcelona’ya tepki gösterdi. Ispat edilme durumunda 5 yıl men cezası gelebilir. Real Madrid bu olayda sessizliğini koruyor. Eğer Barcelona’nın bu olayı yapmış olduğu ispat edilirse Barcelona’nın Lig’den 5 yıl men edilmesi söz konusu olacak. İspanya’da birinci lig ve ikinci lig kulüpleri La Liga kurumunda söz sahibi konumunda yer alıyor. Hakem Teknik Kurulunda bulunan eski başkan yardımcısı olan Jose Maria Enriquez Neigra kendi şirketinde Barcelona’dan para aldığı gerekçesi ile suçlanıyor. Ligde bulunan kulüpler Barcelona’ya büyük tepki gösterdi. 42 kulüp içerisinde yer alan 40 kulüp bu duruma tepki göstermek amacıyla kulüplerinin imzasının bulunduğu yazılı açıklama yaptı. Real Madrid ve Barcelona kulüplerinin imzası bu açıklamada bulunmuyor.

Yapılan yazılı açıklama Barcelona kulübünün bu ödemeyi yaptığı ve iddiaların çok güçlü ve ciddi olduğunu vurguladı. Klüpler hakemlerin dışarıdan bir para almasını doğru bulmadıklarını ve bu duruma karşı çıktıklarını açıkladı. Aynı zamanda Barcelona’nın karıştığı bu olayları reddettiklerini ve iddialar için endişe duyduklarını kamuoyuna bildirdi. Bu dava sonucunda La Liga grupları davanın usulsüzlükleri açığa çıkarma amacı ile çözülmesini talep etti. Yapılan bildiride sadece Barcelona’nın ve Real Madrid’in imzası bulunmuyor. Real Madrid’in ve Barcelona’nın imzasının bulunmaması dikkatleri çekti. joybet

Hakem Davasında Son Durum Nedir?

Hakem skandalının ardından birçok kişi davanın ne neticede ilerlediğini merak ediyor. Bu nedenle hakem davasında son durum birçok kişi tarafından merak ediliyor. Hakem davasında son durum nedir diye sorulduğunda İspanyol Futbol federasyonuna bağlı olarak görev yapan Hakem Teknik Kurulu 1994-2018 yılları arasında Negreira’nın başkan yardımcılığını  üstlendiği dönemde DASNIL 95 SL şirketinin maliyesinin kontrol edilmesi ile şirkete 2016-2018 yıllarında bir milyon 685.142 avro olarak bir ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bu durum ile ilgili haberler ise İspanyol basınına düştü. .

Negreira vermiş olduğu ifadede ve İspanyol basını için yapmış olduğu açıklamada Barcelona için sözlü danışmanlık hizmeti verildiğini ve tarafsız davrandıklarını açıkladı. Bunun yanı sıra Katalan kulübünü kayıracak nitelikte bir durumun söz konusu olmadığını da söyledi. Bu kapsamda Barcelona kulübünün suçlu olup olmadığı birçok spor sever tarafından merak ediliyor. Bu nedenle bu konu hakkında yapılan araştırmalar da oldukça fazladır.

Soruları Cevapsız Bıraktı

Barcelona Kulübü’nün başkanı Laporta konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, haberlerin bu dönem içerisinde çıkmasının tesadüf olmadığını belirtti. Aynı zamanda kulüp haklarını korumak için tüm yasal girişimlerde bulunacaklarını ve tartışmaya meyil veren ödemeler hakkında gazetecilerin sorduğu soruları cevapsız bıraktı. La Liga başkanını hedef göstererek Barcelona başkanı olmaktan vazgeçmenin zevkini yaşatmayacağını bildirdi. Başkanın açıklamasına göre La Liga başkanı Barcelona’yı kontrol altına almaya çalışıyor vurgusunda bulundu.

RFEF yapılan iddialar ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın yürütüldüğünü belirti. Aynı zamanda disiplin yönetmeliğine göre hareket edildiğini, çıkar uğruna hiçbir hareketin yapılamayacağını da belirtti. Çıkar uğruna yapılan hareketin tespit edilmesi durumunda  Barcelona’nın para cezası alması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra Barcelona’ya para cezası dışında küme düşme ve 5 yıl gibi uzun bir süre liglerden men etme cezası da geleceğinin ihtimali olduğunu belirtti. Bu durumda Barcelona eğer suçlu bulunursa yapmış olduğu bu hatadan dolayı 5 yıl gibi uzun bir süre ligden men edilebilecek. Bunun yanı sıra Barcelona’ya para cezası ve küme düşme cezası da verilecek. Bu nedenle birçok kişi haberin ilerleyişini takip ederek bilgi sahibi olmak istiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.