DOLAR 34,2585 0.06%
EURO 37,1005 -0.38%
ALTIN 2.998,920,13
BITCOIN 2309882-1,17%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Acil Hastalarını Özel Hastanelere Sevk Eden Çete Hakkında İddianame
  • Görüş Haber
  • Sağlık
  • 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Acil Hastalarını Özel Hastanelere Sevk Eden Çete Hakkında İddianame

112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Acil Hastalarını Özel Hastanelere Sevk Eden Çete Hakkında İddianame

ABONE OL
Ekim 19, 2024 16:37
112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Acil Hastalarını Özel Hastanelere Sevk Eden Çete Hakkında İddianame
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddianame Detayları

‘112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebek acil hastalarını sevk edip ölümlerine neden oldukları öne sürülen çetenin liderliğini doktor Fırat Sarı’nın, sevk ve idaresini de doktor İlker Gönen ile ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı iddianamede yer aldı. İddianameye göre, suç örgütünün amacı kontrol altına aldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemiyle oynamalar yaparak SGK’den üst sınırdan ödeme almak.

İstenen Cezalar

Fırat Sarı ve İlker Gönen’in toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapis cezası istenirken, Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Suçlamalar arasında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, betturkey üye şikayetleri “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” bulunuyor.

Şikayet ve İfadesi

İddianameye giren hemşire Hakan Doğukan Taşçı, çete faaliyetlerini şikayet ettiği ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in bebek tüccarlığı yaptığı gerekçesiyle CİMER’e şikayet ettiğini belirtti. Taşçı, doktor Fırat Sarı’nın usulsüz işlere karıştığını ve sağlık üzerine faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olduğunu ifade etti. Taşçı, bebeklerin sağlığının tehlikeye atıldığı durumlarla karşı karşıya kaldıktan sonra bu kişilerle sürekli tartıştığını dile getirdi.

İddianamede yer alan ifadelere göre, Gıyasettin Mert Özdemir’in ambulans şoförü olarak çalıştığı ve İstanbul dışında yeni doğan bebeklerin hastanelere sevkinde tehlikeli koşullar oluşturduğu iddia ediliyor. Özdemir’in, hastanelerle anlaşıp sadece para kazanmak amacıyla bebeklerin canını tehlikeye attığı belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.